FACQ eco

La Maison Verte Alle antwoorden op uw vragen over een milieuvriendelijke woning.

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 9 9
waar economie en ecologie elkaar ontmoeten

9 Oplossingen

voor een ecologische en economische inrichting van uw woning

Beweeg de muis over het huis en klik om de oplossingen te ontdekken.

3. Warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte opgeslagen in de lucht, het grondwater of de aarde en brengt deze op voldoende hoge temperatuur om in te staan voor de verwarming en de sanitaire warmwaterproductie van woningen.

Een omgekeerde koelkast
Een warmtepomp functioneert met andere woorden zoals een omgekeerde koelkast. Terwijl de koelkast warmte onttrekt aan de binnenkant van de kast en ze afgeeft aan de ruimte waarin de koelkast staat, doet een warmtepomp net het omgekeerde. Het transport van de warmte gebeurt door middel van een speciale, milieuvriendelijke koelvloeistof die er, over een gesloten systeem van compressie, condensatie, expansie en verdamping, voor zorgt dat er tot 75% van de energie-behoefte uit de omgeving kan worden gehaald.

Milieuvriendelijk
Om te verwarmen maakt een warmtepomp gebruik van duurzame energie uit de natuur (lucht, grondwater en bodem). Daardoor is men niet langer afhankelijk van fossiele brandstoffen die vandaag beperkt voorradig zijn en waarvan de
prijs gestaag stijgt. De CO2 is nihil omdat er geen verbranding en dus geen rook is.

Een zuinig systeem
De warmte, noodzakelijk om uw woning te verwarmen, is voor 2/3 afkomstig van de omgeving en voor 1/3 van elektrische energie om de warmtepomp te laten draaien.

Een warmtepomp, een goede keuze voor mij?
Warmtepompen zijn bijzonder geschikt als alternatief bij nieuwe woningen (met vloerverwarming) die zeer goed geïsoleerd zijn. Bij de toepassing van een warmtepomp dient de warmtebron, die gratis warmte levert, gekozen te worden afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden en van de functie die deze dient te vervullen. Essentiële parameters zijn de beschikbaarheid van de warmtebron en de warmtebehoefte (het noodzakelijke vermogen) van de woning.

Onze producten

Précédent
Suivant

produit
ODYSSEE 2 - Warmtepompboiler

Merk: ATLANTIC


De sterke punten
Ecologisch
• Gebruik van warmte uit de lucht, hernieuwbare en schone energie
• Tot tienmaal lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met een toestel dat werkt op fossiele brandstoffen (gas of stookolie)

Comfortabel en performant
• Dekt de warmwaterbehoefte van het hele gezin, van 2 tot 6 personen
• Mocht dit niet voldoende zijn, bijvoorbeeld bij extremekoude of bij uitzonderlijk warmwaterverbruik, dan schakelt automatisch de steunverwarming in
• Bovendien werkt de O dyssee 2 zeer stil, te vergelijken met een vaatwasser

Onze adviseurs zijn er om u te helpen. Aarzel niet om hen te contacteren of zelfs om een afspraak te maken in ons Groene Huis!

produit
geoTHERM VWS

Merk: Vaillant


De sterke punten
• Vermogen van 6 tot 64 kW
• In juni 2007 uitgeroepen tot de beste in zijn categorie door de “Stiftung Warentest”
• Met of zonder geïntegreerde warm water bereider
• 75% van de energiebehoefte wordt uit de omgeving gehaald
• 0% emissie van schadelijke stoffen
• Mogelijkheid tot passieve koeling

Onze adviseurs zijn er om u te helpen. Aarzel niet om hen te contacteren of zelfs om een afspraak te maken in ons Groene Huis!